Dolgu Uygulaması Nedir?
Yüzümüzdeki pek çok estetik probleme çözüm getiren bir yöntem olan dolgu, farklı bölgelerde, farklı miktarlarda ve farklı içeriklerde kullanılarak, basit ve doğal sonuçlar getiren işlevsel ve sağlıklı bir yöntemdir. Var olanı küçültemez ancak hacim boşluklarını doldurarak daha dengeli, daha orantılı hatlara sahip olmamızı sağlar. Son yıllarda tüm dolgu işlemlerinde, vücudun içinde doğal olarak bulunan hyalüronik asit bazlı bir içerik kullanılmaktadır. Bu madde, vücudumuzun tanıdığı, bildiği bir madde olduğundan kolaylıkla vücudumuzla uyum sağlar ve doğal bir görünüme kavuşulmasına yardımcı olur. Herhangi bir yan etki yaratmaz. Yapılacak işlem bölgesine göre, işlemin yapıldığı gün ufak tefek morluklar, kızarıklıklar gibi tolere edilebilir etkileri vardır. Bu etkiler de kısa süre içinde kaybolur.
Bugüne dek ameliyat gerektiren estetik problemlerinin çözümü için ameliyatsız, son derece basit, konforlu bir alternatif getiren dolgu uygulamaları, kullanıldığı her alanda, etkin sonuçlarla yüz güldürmektedir.
Ameliyat olmak istemeyen, çekinen ya da ameliyatla ilgili belirli sağlık kısıtları olan kişiler için ideal bir yöntemdir. Ancak sonuç skalası, ameliyattaki kadar geniş değildir. Yani büyük bir burnu küçültmez ama belirli bölgeleri doldurarak daha dengeli ve orantılı bir burna sahip olmanızı sağlar.
Ameliyat olmaktan çekinen kişilerin yanında, ameliyatın kalıcı sonuçlarından çekinen, ameliyat öncesi bir prova almak isteyen kişiler için de burun dolgusu önemli bir seçenek haline gelmiştir. Ameliyatın sonucunda istenmeyen sürprizlerin önüne geçmek ve sonuca dair ne istediğimizi tam olarak belirlemek için idealdir.
Burun dolgusu ile hangi estetik problemler çözülebilir?
- Asimetriden kaynaklı dengesiz görünümler
- Kontur belirsizliği
- Bölgesel boşluklar
- Burun tabanındaki alçaklık
Burun dolgusunun ameliyata göre farklılıkları nelerdir?
Burun ameliyatı, iyileşme süreci uzun süren bir işlem olduğundan, burun dolgusu bu açıdan bakıldığında ameliyatla kıyaslanmayacak ölçüde basit ve konforlu bir uygulamadır. Kişi işlem sonrası aynı gün günlük yaşamına dönebilir. Yaklaşık yarım saat kadar zaman alan, öncesinde anestezik kremler yardımıyla ağrısı azaltılan basit bir seçenektir. Ancak yukarıda belirttiğimiz gibi, çözüm alanı ameliyata kıyasla daha dardır. Burundaki kemiği alamaz, büyük bir burnu daha küçük hale getirmez. Sadece kemiğin bitim yerlerini yükselterek daha dengeli bir görünüm sağlar. Bunun dışında hacim azlığından kaynaklı sorunları ameliyat gerektirmeden çözebilir.
Bu işlem sosyal medyada jawline uygulaması olarak sıklıkla gözümüze çarpmaktadır. Özellikle son yıllarda popülaritesi artmış, daha sık tercih edilen yaygın bir uygulamadır. Çene hattındaki yuvarlaklığı daha keskin, daha seksi bir hale getirmek için, çene çizgisinin belirginleştirildiği bir işlemdir. Kadınlar kadar erkekler de tercih etmekte, sonuçları ile fark yaratan uygulamalar listesine girmiştir.
Çene dolgusu ne yapar?
- Çene ucunu daha belirgin hale getirir
- Gıdı ve çene birleşim yerini netleştirir
- Çenenin kulak dibine kadar uzanan hattını keskinleştirir
Erkeklere uygulanan yöntem daha maskülen bir görünümü hedeflerken, kadınlarda daha ince hatlı ve keskin bir görünüm hedeflenir.
Çene bozukluğunun kriterleri nelerdir?
Çoğunlukla çene problemleri içe dönük, geride, küçük ya da asimetrik sorunlar içerir. Neredeyse tümü kalıtsal olan bu problemlerin yanında, fazla kilolardan kaynaklı gıdı problemi ve gıdı çene birleşim yerindeki belirsizlik de görülebilir. Çene dolgusu tüm bu sorunlara çözüm üreten, basit ve etkin bir yöntemdir.
Yüz Dolgusu
Yüzün elastikiyetini kaybetmesi sonucu oluşan çöküntüler, kırışıklıklar ve çukurlara çözüm getirmek için geliştirilmiş bir dolgu uygulamasıdır.
Yüzün hangi bölgelerine uygulanır?
- Dudak
- Çene
- Yanak
- Alın
- Göz altı
Göz altına uygulandığında, göz çevresindeki yorgun ifade, yaşlı görünüm yok olur. Göz altı çukurlarını doldurur, yüze daha canlı ve dinç bir ifade kazandırır.
Dudak çevresinde, hüzün çizgisi de denen dudağın çevresinden burna kadar giden kenar hattaki çizgiler azaltılır. Bu çizgilerin derinleşmesiyle oluşan yaşlı, yorgun ve hüzünlü ifade de yüz dolgusu işlemi ile giderilir.
Bunların yanında orta yüze uygulanan dolgu, bu bölgede daha dolgun yanaklar ve elmacık kemikler görünümü ile yüzü ideal oranlarına yaklaştırır.
Dolgu işlemleri arasında en sık tercih edilen ve belki de en popüleri dudak dolgusu. Sosyal medyada, televizyonda ve basında gördüğümüz dolgun ve çekici dudaklı kadınlar, dudak dolgusunu daha tercih edilir uygulamalar arasına aldı. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta, adını duyduğumuz farklı dudak modellerini sipariş etmek değil, kendi yüzümüze uygun, dudak yapımıza, dudaklarımızın uzunluğuna göre ideal olan çözümden yana durmaktır.
3 Boyutlu Dudak Dolgusu ve Avantajları
Dudak dolgusunda da diğer dolgu uygulamalarında olduğu gibi hyalüronik asit kullanılır. Dudağın dolgunluğunu ve canlılığını artırmak, kontürünü belirginleştirmek dudak dolgusunun esas çerçevesini oluştursa da asimetrik dudaklara yeniden şekil vermek de bu dolgunun kapsamı içindedir.
Dudak dolgusu uygulaması nasıl bir işlemdir?
Oldukça basit bir uygulama olan dudak dolgusu, ortalama 15-20 dakika içinde tamamlanır. Hyalüronik asit bazlı dolgu malzemesinin, dudağın istenilen noktalarına enjekte edilmesi ile gerçekleşir. Alt ve üst dudağın altın oran dediğimiz orana yakın hale getirilmesini, dudağa canlılığını ve belirgin hattını kazandırmayı amaçlar. Bazı kişiler, dudaklarının yapısını aşan büyüklükte dudaklar istese de doğru olan, yüzün yapısına uygun, taşıyabileceği oranları yakalamak olmalıdır.
Dudak modelleri nelerdir?
Venüs dudak, Afrodit dudak, Hera dudak, Eros dudak gibi farklı isimlerle anılan, alt ve üst dudağın oranlarına göre değişen modeller olsa da ideal olan seçim, kişiye göre uygulanan, özgün işlemlerdir.
Dudak dolgusu yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Uygulama sonrası günlük yaşama dönülebilir. Oluşabilecek hafif çaplı kızarıklıklar veya morluklar kısa sürede yok olacaktır. İşlem uygulandıktan sonra fazla sıcak ya da soğuğa temastan kaçınmak yeterlidir.
Kalıcılığı ne kadar sürer?
Kişiye ve uygulanan miktara göre değişiklik gösterse de ortalama 6 – 18 ay arasında değişen bir kalıcılık gösterir.