Lazerle Dövme Silme Nedir?
Adını kalbinize kazıdıysanız yapacak bir şeyimiz yok ama derinizin üzerindeyse dert etmeyin, çaresi var!
Özellikle gençken hayat boyu seveceğimizi, sıkılmayacağımızı düşündüğümüz bizce anlamlı olan şeyleri dövme yaptırmak, bedenimizde sonsuza dek taşımak isteriz. Ama hayat ne güzel ki sandığımızdan daha uzun ve sürprizlerle dolu! Zamanla birlikte değişen her şey gibi; beğenilerimiz, zevklerimiz, sevgilerimiz, aşklarımız da değişebiliyor. Dönüşü yok gibi görünse de dövmeler de bu değişimden nasibini aldı ve artık silinebiliyor.
Yaptırırken çok hevesli ve heyecanlı olduğumuz dövmeler, bazen bir süre sonra sıkıcı gelmeye başlayabiliyor ya da var oluş anlamını yitirmiş oluyor. Bunun gibi duygusal nedenlerin dışında, bazen yaptırılan dövmeden tasarım olarak memnun olunmuyor ya da alerjik bir reaksiyonla karşılaşılabiliyor. Bu gibi farklı nedenlerle dövme sildirme isteği gündeme gelebiliyor.
Dövme sildirme nedenleri genel olarak şöyle sıralayabiliriz:
- Duygusal nedenler
- Alerjik reaksiyonlar
- İşe alınma durumunda dövmenin sorun yaratması
- Boşanmalar
- Yeni bir dövme yaptırma isteği
Teknoloji henüz günümüzdeki skalasına ulaşmamışken dövme silme işlemi ancak cerrahi işlemlerle yapılabiliyordu ancak artık bu sorunun lazerle sonuca kavuşan oldukça basit bir çözümü var.
Lazer ışınlarının derinin üst tabakasına zarar vermeden deri altındaki renk pigmentlerine nüfuz etmesi işlemidir. Lazer ışınları buradaki pigmentleri parçalayarak dönüştürür. Dönüşen maddeler kişinin bağışıklık sistemi tarafından emilerek yok edilir.
Ne yazık ki dövme silme işlemi tüm dövme türlerinde aynı başarılı sonuçları vermez. Dövmenin yapılış biçimine, tasarımına, rengine göre değişiklik gösterir.
Ten renginin mümkün olduğunca açık ve dövmenin mümkün mertebe koyu renkte olduğu durumlar, lazerle dövme silme işlemi için ideal ortam sunar. Bu nedenle dövme sildirme işlemi öncesi bronzlaşma, solaryuma gitme önerilmez. Siyah, lacivert en kolay silinen dövme renkleridir. Ayrıca hacimsel, içi dolu figürlerden ziyade çizgisel dövme şekilleri, silme işlemine çok daha kolay yanıt vermektedir.
Sildirilmek istenen dövmede kullanılan renkler, işlemin başarısında çok belirleyici olmakta. Beyaz, ten rengi, sarı, kırmızı, mavi, yeşil, pembe, mor renkler, dövme silme işleminde çok zor sonuç alınan renklerdir.
Hamile değilseniz, Hepatit-B hastalığınız yoksa ve 18 yaşının üzerindeyseniz dövme sildirme işlemini uygulatabilirsiniz.
Dövme yaptırmaktan daha az acı veren bir işlem olduğunu söyleyebiliriz. Ancak herhangi bir lazer işleminde olduğu kadar acılı bir uygulamadır. Bu acıyı da minimize etmek için uygulama öncesi anestezik kremler kullanılabilir.
Dövmenin rengi, boyutu ve tasarımına göre değişiklik göstermekle birlikte ortalama 3 ila 10 seans arasında değiştiğini söyleyebiliriz.
Dövmenin türüne göre değişse de belli miktarda bir iz kaldığını söylemek gerekir. Teninizden daha açık tonda bir iz, kendini biraz belli eder ancak zamanla azalacaktır.
Dövmeniz:
- Et beni üzerinde
- Göz çevresinde
- Açık yaralar üzerinde
- Egzama veya mantar gibi deri hastalıkları olan bir bölgede
- Burunda
- Kulak içinde ise dövme silme işleminin uygulanması önerilmez.
Dövme sildirme işleminden önce:
- Güneşlenmemek
- Sauna, hamam, solaryum gibi deneyimlerden uzak durmak
- Kan sulandırıcı veya demir ilaçları içiliyorsa birkaç gün öncesinde bırakmak
İşlem sonrasında:
- Güneşten uzak durmak
- Bölgeyi mümkün olduğunca nemli tutmak
- Bölgeyi tahriş edecek tüm işlemlerden uzak kalmak
İşlem sonrası belli belirsiz kızarıklıklar dışında genellikle hiçbir yan etki yaşanmamaktadır. İşlem sonrası günlük yaşamınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.