Liposuction - Ankara

Liposuction

“Su içsem yarıyor, ne kadar zayıflasam da göbeğim erimiyor, üst gövdem ince ama basenlerim bir türlü gitmiyor!”… Bu gibi şikayetler ya bize aittir, ya da çevremizde birilerinden mutlaka duymuşuzdur. Bölgesel yağlardan kurtulmak, diyet ya da sporla dahi biraz zorlayıcı olabiliyor. Liposuction, işte bu durumlar için geliştirilmiş, son derece işlevsel, sonuç odaklı bir yöntem. Farklı türleri ve uygulama biçimleri olan liposuction uygulaması için en doğru yönteme doktorunuz verecektir, ancak konuya dair bilgi sahibi olmakta büyük fayda var…

Liposuction sonrası deri sarkması olur mu?

Liposuction nedir?

Vücudun belirli bölgelerinde biriken, kalıcı hale gelmiş yağları kalıcı olarak vücuttan atmaya yarayan bir işlemdir. Yağ dokuları parçalanıp küçülerek, neredeyse sıvı hale geldikten sonra vücuttan alınır. Burada bilinmesi gereken, liposuction vücuttaki yağları değil, yağ hücrelerini almayı hedefler. Yani yağ oluşumuna ortam hazırlayan yağ hücreleri alınarak, vücutta ilerleyen dönemde yağ oluşumu için gerekli hücreler alınmış ve yağlanma önlenmiş olur. Yağ hücrelerinin sayısı kişiden kişiye değişir. Ergenlik döneminde kadar artarak nihai sayısına ulaşan yağ hücreleri, ergenlikten sonra artışını sonlandırır. Bu döneme kadar oluşan yağ hücrelerimiz, kilo alıp vermeye meyilli oluşumuzu da belirler. Genellikle karın ve basen bölgesinde yağ hücreleri fazlalık gösterir. Liposuction bu bölgelerdeki inatçılaşmış yağ hücrelerine nüfuz eder. Bu bölgedeki yağ hücrelerini neredeyse yarı yarıya azaltır. Böylece işlem sonrası uygulama yapılan bölgelerde artık eskisi gibi yağlanma oluşacak bir ortam kalmaz.

Hangi bölgelere uygulanabilir?

Kalça, baldır, diz, bilek

Karın ve bel bölgesi

Kolların iç bölgesi

Yanak, gıdı, boyun

Erkeklerde de yine inatçı yağlanma bölgelerinde ve ek olarak meme büyüklüğü probleminde

Liposuction nasıl yapılır?

Farklı yöntemleri olmakla birlikte temel prensip, yağ dokularını parçalayıp küçültmek ve sıvı hale getirerek vücuttan çıkarmaktır. Yöntemlerdeki farklılıklar, yağ hücreleri ile beraber bölgede bulunan bağ dokular, sinirler gibi diğer maddeler üzerindeki etkisine göre değişiklik gösterir. Bazı yöntemler sadece yağ hücresinde odaklanırken, bazıları aynı zamanda diğer dokular üzerinde de etki eder. Bunun da farklı avantaj ve dezavantajları mevcuttur.

Liposuction kimler için uygundur?

Öncelikle şunu belirtelim ki; liposuction bir zayıflama yöntemi olarak düşünülmemelidir. Hatta fazla kilosu olan kişiler liposuction uygulaması için uygun değildir. Bu yöntemi tercih etmeyi düşünen kişilerin öncelikle doğru diyet ve spor programlarını uygulayarak fazla kilolarından kurtulmaları gerekir. Diyet ve spora rağmen incelmeyen bölgeler var ise buradaki yağlardan kurtulmak için liposuction düşünülebilir. Liposuction yaptırmak için uygun bir aday olup olmadığınızı anlamak için basit bir hesap da önerebiliriz… Boyunuzu kendisiyle çarpıp, çıkan sonucu kilonuza böldüğünüzde 32 birimin üzerinde bir sayıyla karşılaşıyorsanız liposuction için uygun bir aday değilsiniz demektir.

Bunun dışında, herhangi bir kronik rahatsızlığı olanlar, anesteziye karşı hassasiyeti veya engeli olanlar, hamileleri ve emizrme döneminde olan kişiler liposuction için ugun değildir. İşlem öncesi mutlaka herkesin doktor tarafından etraflıca muayene edilmesi, herhangi bir risk taşımadığından emin olması gerekir.

Liposuction uygulaması için bir de cildin elastikiyeti önemli bir unsurdur. Elastikiyetini kaybeden cildin, liposuction sonrası uyum göstermesi zorlaşır. Bu nedenle işlem yapılacak kişinin cilt analizinin de derinlemesine yapılması önemlidir.

Hangi tip liposuction uygulamaları vardır?

Lazer, vaser (ultrasonik yöntem) veya radyofrekans gibi pek çok farklı uygulama teknikleri mevcuttur. Lazerle yapılan işlem derinin altındaki tüm dokuları etkiler, vaser ise sadece yağ dokularına odaklanır. Doku ayrıştırması yapılması ve çıkarılan yağ dokularının işlenip tekrar vücudun herhangi bir bölgesine dolgu malzemesi olarak enjekte edilmesi isteniyorsa en uygun yöntem vaser yöntemidir. Cildin elastikiyet kabiliyeti, kişiye özel parametreler gözetilerek en uygun yöntem doktorunuz tarafından seçilmelidir. Her uygulama nihayetinde bölgesel inatçı yağ dokularının vücuttan emilerek çıkarılmasını esas alır.

Liposuction sonrası iyileşme süreci nasıl ilerler?

İşlem sırasında değişim hemen gözlenirken, oluşacak ödem ve şişlikler bir miktar yanılsama yaratabilir. Liposuction sonrası gerçek sonucu işlemden 3 ay sonra net olarak görmek mümkündür. Uygulama yapılan bölgelerde 15 gün süreyle korse kullanımı gereklidir. Operasyondan 3-4 hafta sonra normal aktivitelerinize dönebilirsiniz. Ancak 1, 1,5 ay süreyle denize ya da havuza girmek önerilmez.

Liposuction sonrası tekrar yağlanma olur mu?

Liposuction yağ hücrelerini azalttığı için sonrasında tekrar yağlanma olmaması için uygun bir ortam hazırlar. Ancak beslenme düzeni, egzersiz programlarını dikkatle sürdürmek, liposuctiona güvenerek aşırı dengesiz ve yağlı beslenmek işlemin tekrarını gerektirecek durumlar yaratabilir.

    E-POSTA

    E-Posta ile bilgi almak için şimdi bize yazın.